13 ting du skal forberede inden din backpacker rejse i Sydamerika

Planlægger du en backpacker rejse til Sydamerika? Så er du kommet til det rette sted.

Her på sitet kan du læse en masse om Sydamerika, og i netop denne artikel giver jeg 13 råd til ting du skal forberede inden din tur.

Hvis dette er første gang du er på Backpacka.dk, så kan du starte med at læse lidt om hvorfor jeg har lavet denne blog lige her.

1. Køb flybilletten i god tid

Du kan købe flybilletterne igennem Jysk Rejsebureau eller Kilroy. De har nogle gode aftaler, og de er gode til at finde skarpe priser. Hvis du selv vil stå for det, så erMomondo eller Skyscanner gode søgemaskiner.

Husk at købe billetten i god tid, da de kun bliver dyrere jo længere du venter. Hvis du har en mellemlanding, så sørg for, at der er tid nok til at nå næste afgang. Vælger du samme selskab til begge afgang er du dækket ind ved aflysninger.

Indenrigsfly i Sydamerika er billige

Det er billigt at flyve indenrigs i Sydamerika, men forholdsvis dyrt at flyve mellem landene. Du skal være opmærksom på, at Momondo ikke finder alle flyselskaberne, så det kan ofte være en god ide selv at gå ind på flyselskabernes hjemmeside.

Flyselskaber i Sydamerika

 • LAN
 • TAM
 • Avianca
 • VivaColombia (de har mange gebyrer)
 • Aerolineas Argentinas (Argentina)
 • Amazonas (Bolivia)
 • BOA (Bolivia)
 • Skyairline (Chile)

2. Få styr på dine vaccinationer i god tid

Det er vigtigt, at du er vaccineret, inden du kommer til Sydamerika. Da nogle af vaccinationerne skal gives over flere omgange, er det en god ide at få dem i god tid før du skal afsted. Ofte vil du både skulle have vaccine mod hepatitis A+B, stivkrampe og gul feber.

I enkelte områder, bl.a. i regnskoven, anbefales det, at du også tager malariapiller. Du kan se i hvilke områder det anbefales at tage malariapiller på www.fitfortravel.nhs.uk, og ellers anbefaler jeg, at du tager fat i en af lægerne der er tilknyttet www.sikkerrejse.dk.

3. Husk rejseforsikring

Rejseforsikring er vigtig! Der er desværre nogle der blive så syge eller kommer til skade, at de skal have hjælp under rejsen og med at komme hjem til Danmark. Derfor er det altså ikke her, at du skal spare. Udgifterne løber hurtigt op i store summer, så husk at tegne en god rejseforsikring inden.

4. Tjek, at dit pas er gyldigt

Du behøver ikke et visum til at rejse rundt i Sydamerika, med mindre du planlægger at opholde dig i et land i mere end 90 dage. Når du rejser fra et land til et nyt, får du et stempel i dit pas, hvor der står hvor længe der må opholde dig i det pågældende land.  Men det er krav at dit pas ikke udløber 6 måneder eller før ved indrejse.

5. Køb eller lej en backpack

Du kommer til at gå rundt med din backpack i rigtig mange timer. Så sørg for at finde en god model i den rigtige størrelse. Hvis du ikke skal ud og trekke med telt og campingudstyr, så er rådet herfra at vælge en mindre backpack, gerne fra Osprey.

6. Lav en pakkeliste

En af de sværeste beslutninger før en backpackerrejse er, at finde ud af hvad man skal pakke. Folk der rejser første gang indser hurtigt, at de har pakket alt for meget. Et godt råd er, at lægge alt det frem på gulvet, som du mener, du skal bruge og så tage 1/3 fra. Skulle du, højest usandsynligt, komme til at mangle noget, kan det købes billigt i Sydamerika.

Pakkeliste til backpacking

 • Ét par sko. Jeg anbefaler Nike Free sko, da de er super behagelige, og de kan både bruges til trekking og byvandring. Det er dog en smagsag, og det vigtigste er, at det er en sko der passer til dine fødder. Har du problemer med fødder eller knæ, kan du eventuelt få lavet en analyse i en sportsbutik inden du beslutter dig.
 • Lag på lag tøj. Så hvis du sveder kan du tage et lag af. Og hvis du fryser kan du tage et lag på. Tøjet skal gerne være lavet i et hurtigtørrende materiale, så du kan skylle det op eller vaske det, så det er tørt til næste dag.
 • Et fiberhåndklæde der fylder meget lidt og tørrer hurtigt.
 • Plaster og vabelplaster hvis du skal ud at trekke.
 • En rejseadapter. Jeg anbefaler en Skross MUV, da den fungerer i alle landende, og fordi den også kan tage to usb-kabler. Dermed du kan lade din tablet og smartphone op samtidig.
 • En myggespray. Køb den gerne lokalt. Gerne en myggespray af mærket DEET. Den gule man kan købe hjemmefra er ubrugelig. Husk at smøre den på igen hvis du har været i vandet. Lad vær med at købe et myggenet. Hvis der er mange myg om natten, så sov i lange bukser og trøje.
 • Solcreme i en høj faktor. Især hvis du er oppe i højderne.
 • Lifestraw by Vestergaard er et vandfiltersystem som er ideel, hvis du skal ud og trekke.
 • Ørepropper, til når du skal sove på hostel, og eventuelt flyklapper.
 • Hav altid lidt toiletpapir/kleenex på dig. I de fleste lande må man ikke smide det i toilettet, men derimod i en spand ved siden af toilettet.

7. Planlæg turen

Lav en rejseplan men planlæg ikke alt på forhånd. Det er rart at kunne være fleksibel, hvis du møder nogle på din vej, som du gerne vil følges med eller ønsker at brugere mere eller mindre tid et pågældende sted. Det er billigere at booke ture og oplevelser lokalt, end det er hos et dansk rejsebureau. Men Inka-ruten skal bookes minimum 6 mdr. før. Husk, at i februar lukkes ruten ned for vedligeholdelse.

Det bedste råd jeg kan give dig er, at planlægge nogle ting men ikke alt på forhånd. Når du skal vurdere hvor lang tid du skal bruge i hvert land, så vil de fleste sige, at man skal bruge én måned per land, for at komme i dybden.

Men herfra vil jeg som minimum anbefale følgende:

 • Colombia (2-5 uger)
 • Ecuador 2 uger)
 • Bolivia (2 uger)
 • Chile med Patagonien (2-4 uger)
 • Peru (2-3 uger)
 • Argentina (2-3 uger)
 • Brasilien (+4 uger)

Enkelte lande i Sydamerika, herunder Colombia, kræver ved indrejse, at du har dokumentation på din udrejse. Det kan være en busbillet. Har man ikke det, kan man risikere, at de ikke lukker en ind i landet.

Der er store afstande i Sydamerika, så husk at tage højde for transporttid.

Klimaet i Sydamerika

Når det er vinter i Danmark, er det sommer i Sydamerika og modsat. Derudover kan der være store forskelle i vejret i de enkelte lande. Især i Peru. Men undersøg hvornår der er regntid og vær opmærksom på højdesyge – især i La paz og Cusco, som ligger højt. Gå efter en langsom opstigning, så din krop vænner sig til højdeforskellen. Hvis du flyver dertil, så tag det roligt den første dag og drik rigeligt med coca-te. Hvis du føler dig utilpas kan du søge en lokal læge.

8. Læg et budget og sørg for du har penge nok

Det er billigt at rejse rundt i Sydamerika, men du bør som minimum have følgende budget til kost og logi.

 • 200-300 kr. per dag som backpacker i Colombia, Ecuador, Peru, Panama og Bolivia.
 • 300-500 kr. per dag som backpacker i Chile, Argentina og Brasilien.

Herudover kommer der udgifter til flybillet, vaccinationer, backpack, tilbehør, rejseforsikring, m.m.

9. Medbring lidt valuta

Gerne dollars, så du altid kan veksle. De fleste lande tager kun imod kontanter. Så hæv penge i en bank og hav altid lidt dollars med som reserve. De kan altid bruges eller veksles til anden valuta. Det kan gøres hos Forex, der som regel ligger 10 % over dagskursen. Det kan være en god ide at have et ekstra Visa/Mastercard med hvis du skulle miste din pung.

10. Få styr på dine hjemlige udgifter

De fleste der backpacker i Sydamerika er afsted i mange uger, og det betyder at der nogle praktiske ting herhjemme, som du bør tænke på.

Du kan for eksempel vælge at få lejet din lejlighed eller dit værelse ud mens du er væk. Dette er en god måde at finansiere din tur på. Det er billigt at leve i Sydamerika, og du kan hurtigt få 5.000-10.000 kr. om måneden for din lejlighed hjemme i Danmark.

Du bør også tjekke at du har tilmeldt dine faste regninger til PBS.

11. Apps

Få undersøgt hvilke apps der kunne være gode at have på turen, og få dem downloadet. Her er de apps jeg selv brugte meget i Sydamerika.

 • Hent maps.me til din smartphone og download de lokale landekort. Så kan du altid finde rundt uden internet.
 • Uber kan blive en behjælpelig app, hvis du f.eks. skal fra lufthavnen til dit hostel.
 • Jeg brugte Hostelworld‘s app til at finde og booke de kommende dages overnatninger.

12. Mobildata

Hvis du ikke kan undvære internet, som alle os andre, så kan datakort købes hos telekæden Claro. Du skal huske at have dit pas med. Datakortet gælder i de fleste lande. Et dansk firma sælger også nogle datakort hjemmefra, men Moviestar, som de henviser til, har aldrig hørt om kortet.

13. Lær spansk

Sidst men ikke mindst, så er det min anbefaling at du lærer lidt spansk inden du tager afsted. Det er en stor hjælp og sikrer, at du ikke kommer til at betale overpriser når du eksempelvis tager taxaen. Du kan tage et aftenkursus, downloade apps som fx Dualingo eller kigge på SpanishDict.

 

Jeg håber, at mine tips er brugbare, men hvis jeg mangler noget, skal du være velkommen til skrive en mail til mig på kontakt[at]backpacka.dk.