Hvor meget skal man pakke til en backpacker tur i Sydamerika?

Er det første gang, at du skal ud på en længere rejse med backpack? Man lærer meget efter en lang tur med rygsækken med på tur, så derfor vil jeg dele mine tips til hvilken rygsæk du skal vælge, og hvordan du sikrer dig en let og behagelig rejse på alle tidspunkter.

Vælg en backpack i den rigtige størrelse

Køb eller lej en backpack på 30 til 40 liter. Det er rigeligt hvis man ikke skal på selvarrangerede teltture. Jeg brugte hostels, og i den forbindelse var det nok med en lille rygsæk.

Da du skal pakke rigtig mange gange på din tur, så er det en god ide, at købe en rygsæk med lynlås.

Du kan passende købe cubes, som du kan pakke sokker, shorts, t-shirts og underbukser i. Luften kan presses ud af dem, og derfor fylder de mindre, og du har altid styr på dine ting når du pakker ud. Cubes findes i flere udgaver, men sørg for at vælge dem der er vandafvisende, og ellers kan du købe overtræksbeslag til at trække ud over rygsækken, så dit tøj ikke bliver vådt når det regner.

Min personlige favorit er en 40 liters rygsæk. For eksempel Osprey 40 farpoint, som man i øvrigt kan tage med sig på flyet som håndbagage. Det er en fordel for dig der kommer til at flyve mellem nogle af destinationerne.

7 grunde til at rejse med en let oppakning

  1. Ofte skal man gå lange strækninger mellem hotel/hostel og tog- og busstationer gennem byen. Derfor er det en fordel at rejse let.
  2. Ligeledes sker det tit, at man skal vente nogle timer fra check-out til man skal ud i lufthavnen eller videre med en bus eller et tog. Her giver det også flere muligheder hvis man har pakket let i én rygsæk.
  3. Med en let oppakning kan man også nemmere tage ud på længere trekkingture i naturen og opleve en masse med rygsækken på.
  4. Det er billigt at få vasket tøj i Sydamerika, så det er ikke nødvendigt at have en masse skiftetøj med. Ofte er prisen mellem 7 og 20 kroner per kilo vasketøj.
  5. Man slipper for at skulle tjekke sin bagage ind, hvis man har en rygsæk i en fornuftig størrelse. Man undgår også risikoen for, at den bliver væk, og man kan hurtigere komme ud af lufthavnen fordi man ikke skal forbi bagagebåndet.
  6. Man får sjældent brug for alt det man pakker, og får man brug for noget, kan det købes billigt lokalt.
  7. Man kan have rygsækken på sig, når man er på busture. Så har man den altid under opsyn, og den skal ikke ind i et bagagerum eller på taget af bussen.

Trolleys er NO-GO, med mindre det er en kombi der kan tages på ryggen! Husk når du køber eller lejer en backpack, at den skal skal kunne spændes ved hoften. På den måde flyttes vægten fra skuldrene og du undgår at blive belastet på længere ture.