Hvad skal man se i Mexico?

Yucután & Quintana Roo

Tænker du også: “Fiesta, sombreo, tacos og (ikke mindst) tequila!” eller “Mañana-mañana?” (som betyder noget i retningen af: “jeg gør det imorgen.”) når Mexico bliver nævnt? Det gør jeg i hvert fald sammen med mange andre danskere. Det er også tildeles meget rammende, men Mexico har også meget mere at tilbyde dig.

Halvøen Yucután.

De to mexicanske delstater Yucután og Quintana Roo ligger på den nordlige del af Yucután-halvøen tæt på grænsen til Guatelama og Belize.

Så pak det skræmmebillede du har af Mexico væk, de værdsætter deres turister som aldrig før, og turisterne er den største indtægtskilde i Yucután og Qunitana Roo. Netop derfor kan du også føle dig sikker på din færden rundt omkring i området.

På halvøen finder du udover byen Cancún, der kendt for sine fantastiske strande og sit ikke mindre end imponerende natteliv, med den ene 5-stjernede hotelresort efter den anden. Vest for Cancún støder du på det fantastiske Maya-tempel Chichen Itcha. Syd for Cancún finder du strandbyen Playa del Carmen, som er mere i stil med det du kender fra Europa – hyggelig og med mindre resorts og byens omdrejningspunkt gågaden Avienda 5. Længere sydpå finder du Tulum med sine Maya-ruiner, flotte strande og berømte drypstenshuler (cenotes), som du kan bade i.

Er du ikke til de helt turistede områder?

Så byder Yucután-området også på noget så eksotisk som La Isla Mujeres – “Kvindernes Ø” – eller Cozumel, der er kendt for sit fantatiske koralrev.

yucután quintana roo mexico cancun
De to delstater på et kort over Mexico

 

Derfor skal du rejse til Yucutan: (2-3 uger)

 • Sikkerheden er i top
 • Mexicansk mad er fantastisk!
 • Vejret er godt det meste af året – men tjek lige regnsæsonen.
 • Fantastiske strande
 • Hvis du går lidt væk fra turiststederne så er der stadigt billigt
 • Masser af seværdigheder
 • En af verdens mest flinke befolkninger

 

Byer på Yucután-halvøen (den mexicanske del)

Der er selvfølgeligt mange byer på Yucután-halvøen, men jeg har besøgt de fleste, og har derfor fundet to byer, som jeg i særdeleshed kan anbefale at tage til. Alt efter hvem er afsted med, har jeg nævnt nogle forskellige ting, I kan opleve i de pågældende byer.

Cancun

Cancun er opdelt i 2 zoner:

 • Selve byen Cancun, hvor de lokale bor og;
 • Hotel-zonen, hvor langt de fleste turister bor.

 

“Hvad kan jeg opleve i Cancún?”

… tænker du sikkert.

Cancúns store, bedre sandstrande med det turkisblå, klare vand er nogle af de flotteste strande, som du kan finde på Yucatán-halvøen. Udover det er stemningen er i top.

 

Hvis du ikke allerede har reserveret et hotel med all-inclusive, kan du på de fleste resorts købe et en-dags-armbånd al a de dags-armbånd du kender fra festivaller, som giver dig fri adgang til hotellets buffet, strand, pool og drikkevarer. Fås bl.a. hos Riu Cancun og Pernassus. Alle strande er offentlige og kan tilgås uden armbånd – eksempelvis via stierne ved Playa Linda, Playa Tortugas og Playa Langosta. Man kan også gå bagom broen, men ved nogle strande skal du igennem det nærliggende hotels lobby for at komme ned til stranden, hvilket kan være svært uden armbånd. Jeg kan kun anbefale alle at prøve all-inclusive oplevelsen bare en enkelt dag, da den er fremragende og ikke kan sammenlignes med andre lande.

Prøv nattelivet

Det er ligemeget om du er ung eller “gammel” – du skal prøve den legendariske natklub/diskotek Coco Bongo. Når du har betalt entré, venter der dig – udover fri bar – en oplevelse, du sent vil glemme (vi kender vel alle alkohols bivirkning ;-)) der er udover det sædvanlige. Er det ikke farverigt nok for dig? Så skulle du tage at prøve Latinamerikas største klub, The City, Dady’o eller Señor Frog’s. Hvis du er til beach parties eller de såkaldte “daytime parties”, så er Mandala/Mandala Beach Club muligvis noget for dig.

Er du mere til storslåede temafester?

Så tjek klubben Palazzos kalender for at finde den temafest, der passer til dig. Palazzo holder til i den gamle klub Bulldogs lokaler.

Nu tænker du sikkert “Okay, men hvad med prisen?”…

… de fleste steder ligger entréprisen på omkring 60 US-dollars og inkluderer armbånd og fri bar. Armbåndene kan købes på stedet eller i hotelzonen.

Er budgettet lidt stramt? Eller vil du bare gerne væk fra turisterne?

Så prøv den lokale The Irish.

 

Brug lidt tid i Cancun by

Tro det eller ej, men Cancún har mere at byde på end sit natteliv. Hvis du bevæger dig udenfor dit hotel, venter der dig den ægte mexicanske oplevelse i midtbyen.

Markedet Mercado 28 er et superhyggeligt sted med små boder, hvor du kan købe blandt andet kan købe souvenirs. Bliver du sulten ligger markedet kun et stenkast fra rådhuspladsen i Cancún, hvor der ligger mange restauranter. Her kan jeg især anbefale restaurant La Parilla. Når du har spist og slået mave, kan du jo passende tage en lille tur omkring rådhuspladsens hyggelige sider. Slut aftenen af på Parc de Palapas, som er et stort torv med madsteder, til tider musik og underholdning for børn.

La Isla

Trænger du til lidt “retail therapy” oven på alle de strande, alle de oplevelser og alt den mad?

Ja, så er La Isla shoppingcenteret lige noget for dig. La Ilsa shoppingcenteret er især kendetegnet ved sit flotte springvand og kanal – og her kan du købe alt lige fra lækre Puma-sko til en is. Skulle alt den shopping have gjort dig sulten, så tag at prøv spisestedet “Thai Lounge”, der har hyggelige bungalows ud til lagunen, som jeg nævnte før. Vær opmærksom på, at du skal bestille bord på restauranten inden.

Tag en dagstur til Chichen Icha

Hvis du er mere til historiske oplevelser, som man ikke lige ser på sit lokale historiske museum herhjemme – så tag til Chichen Itcha. Du kan tage til Chichen Itcha selv, men jeg bookede gennem mit hotel, hvilket jeg også vil mene, du burde gøre. Det tager omkring 2 1/2 time at køre ud til det fantastiske Maya-tempel. Mayaerne byggede templet med trapper som slags portal til guden Kukulkan, så han kunne komme ned til dem. Udover at Chichen Itcha er en verdens syv nye vidundere, gør historien bag selve monumentet og historien om Mayaernes kalender turen værd. Vær opmærksom på at gadesælgerne i området kan være ret irriterende, og at selve turen kræver godt fodtøj, da du går meget. Du kan mod betaling få et cykel lift. Kombinér det gerne med en tur til Ik Kil Cenote, som er en underjordisk grotte, du kan bade i, der ligger på vejen derud. Den er ret turistet, så du kan også vente med at bade i en, hvis du skal til Playa del Carmen eller Tulum senere. Turen tager omkring tolvtimer fra du forlader dit hotel. Ofte med afgang kl. 8.00.

Tag ud til Isla Mujeres (dagstur)

 

Isla Mujeres (kvindernes ø) er en hyggelig lille ø ud for Cancúns kyst. Du kan tage færgen derud fra Gran Puerto Cancún og Terminal Martima Puerto Juarez. Begge ligger 10 min. kørsel nord fra Cancún. Færgerne går ca. hver 30 time det meste af dagen. En envejsbillet koster 80 pesos (2016). Du kan også tage færgen fra hotelzonen ved Playa Tortugas, EL Embarcadero and Playa Caracol, men her er billetterne noget dyrere og der er færre afgange. Isla Mujeres har nogle fantastiske, børnevenlige strande. Du kan gå rundt, leje en golfvogn eller cykel. Spis noget lækkert fisk på en af restauranterne nede ved vandet. Besøge skildpaddefarmen eller snorkle/scuba dive.

Bookning af hotel i Cancún

Vil du bo lækkert med all-inclusive – på et børnefrit eller børnevenligt hotel? Så tag et kig på de resorts og hoteller, der ligger i den såkaldte “hotelzone” i Cancun. Her ligger også Grand Fiesta Americana Coral Beach, der er børnevenlige.

Vil du gerne bo lækkert – men væk fra alle andre turister? Så prøv at søge til Puerto Morales, der er en by lidt uden for Cancún.

Er det lige dig? Så kan jeg især anbefale hotellerne Parnassus, Riu Palace og Me Cancun som du kan reservere hos vores venner på Hotels.com!

 

Hvis du gerne vil bo lidt billigere og tættere på de lokale, så er downtown med området omkring Avenida Uxumal noget for dig – jeg synes især godt om hotellet Ramada. Det er billigt at bo der og stranden kan du nå med offentlig transport eller en taxa. Som en bonus er der mange hyggelige restauranter i området.

Vil du også gerne bo på Ramada eller måske et andet hotel i downtown? Så reserver dit hotelværelse hos vores venner på Hotels.com!

Ballin’ on a budget? Så kan du booke hostel hos vores andre venner på Hostelworld.com!

Playa del Carmen

Du kan egentligt godt sammenligne Playa del Carmen med H.C. Andersens eventyr om den grimme ælling. For Playa del Carmen var en lille fiskerby, der pludseligt voksede sig til en stor, levende by, ligesom den grimme ælling voksede op og blev en flot svane. Playa del Carmen har (som den spanskkyndige læser nok allerede har gættet) en strand, der på grund af de hårde orkaner er noget smallere end eksempelvis strandene i Cancún. Udover stranden er der generelt en rigtig god stemning i byen, hvor alt er i gå-afstand.

 

Slap af på Mamita Beach

Siesta, Sunrise og solseng! Lej en solseng i beach clubben og nyd at du er på ferie. Det koster som regel 50 US-dollars at leje en solseng, men den er til gengæld også så stor, at I kan ligge en hel familie i den. Det bedste ved det er, at du får lov at købe mad og drikkevarer i strandbaren svarende til det beløb du har betalt i leje. Der render en masse flinke tjenere rundt, som sørger for at du har alt, hvad du ønsker til ganen. Du får også adgang til deres pool. Husk at give dem drikkepenge, når I skal betale.

Gå langs Avienda Quinta

Avienda Qunita er Playa del Carmens hovedgade, hvor der er liv og glade dage hele dagen. Der er gode restauranter, cafeer, isboder, små forretninger og en rigtig god stemning. Her kan du også få en fremragende morgenmad ”huevos rancheros”, som får det danske morgenmadsbord til at blegne ved siden af, drikke frosne margaritas på en af barerne eller få dig et godt måltidmad hen på dagen. Husk kontanter da mindre forretninger ikke tager i mod kreditkort. Gadesælgerne er meget påtrængende, men lad være med at indgå i en dialog med dem. Hen på aftenen er der personer, der klæder sig ud i kostumer og du kan få taget et billede med dem.

Snorkl med skildpadder på Akumel Beach

Jeg tager ikke pis på dig! 30 minutters kørsel syd for Playa del Carmen på Akumel Beach, kan du snorkle med skildpadder! Du kan også tage med et af de mange tour-bureauer, der arrangerer rejser derud, men jeg synes bedst om at rejse på egen hånd. Mest af alt fordi det er billigere. Jeg vil råde dig til at tage tidligt derud, da de store turistgrupper kommer sent på formiddagen. Gør du det selv skal du gå venstre om dykkerbutikken. Når du er kommet i dykkerudstyret og i vandet, finder du nemmest skildpadderne ved de mørke områder i vandet. Det er her søgræsset gror og skildpadderne oftest opholder sig. Skildpadderne har vænnet sig til mennesker og kommer relativt tæt på.

Slap af på Fusion når der er live musik

Fusion er en hyggelig strandrestaurant, hvor du kan nyde en kold øl eller noget mad, mens du sidder i hyggelige omgivelser på stranden med lyden af bølgerne i baggrunden. Ofte er der live musik, mest reggae andet laid-back musik om aftenen. Stedet har været et populært tilholdssted i mange år for tilbagevendende besøgende –  især på grund af ejerens hund Libby, der rendte rundt og tiggde om mad ved bordene.

Gå i byen

Selvom byen langt fra er så stor som Cancún, så har den et sjovt natteliv. Blue Parrot med gyngerne og dansegulv på stranden er en klassiker, men gaden den ligger på, byder også på mange andre gode klubber. Hvis du er ude efter en særoplevelse, anbefaler jeg. at du tager fat i Miguel fra playadelcarmenbachelor, ellers venter der også en sjov aften på fx Coco Bongo. Der er af og til store musikevents i byen især omkring jul og nytår, så det kan også være en god ide at holde øje med events i byen.

Bad i Rio Secreto

De flotte cenotes – vandhuller i underjordiske grotter – har noget af det klareste vand, du finder. Det er en fed oplevelse, at du i ingenting går ned af stiger i et hul og pludselig befinder sig i en underjordisk drypstenshule. Husk badetøj. Du kan booke en tur herud eller selv arrangere det med en taxa.

Tag færgen til Cozumel (dagstur)

I den sydlige del af Avenida Quinta finder du dokken, hvor du kan tage færgen over til Cozumel. Cozumel er en ret stor ø med lækre strande, men det helt store trækplaster er det fænomenale korelrev. Du kan nemt leje snorkeludstyr på øen, men vil du dykke, kan du smutte forbi danskeren “Divemike”s dykkerbutik, der ligger i Playa del Carmen. Når du er på Cozumel, anbefaler jeg virkeligt at leje en cykel. Du kan tage en overnatning på øen eller tage færgen tilbage samme dag.

 

Se temaparkerne Xcaret, Explor og Xel Ha

Xcaret er en temapark, hvor du kan blive klogere på dyrelivet i området. Hvis du ikke rejser med børn, kan du nøjes med den billigere billet “Xcaret night”, hvor du først får adgang til parken efter kl. 16.00. I løbet af aftenen kan du se den fede musical ”Espectacular” med 300 artister. Så kom i god tid og oplev Mexicos historie fra scenen. Hvis du rejser med børn, kan du også kigge nærmere på Explor og Xel Ha.

Espectacular playa del carmen

Se Mayaruinerne i Tulum (dagstur eller med overnatning)

Tulum er en lille, meget historisk by, der er kendt for mayaruiner. Det er her, hvor du finder det berømte mayasoltempel. Du kan sagtens bruge en op til 2 overnatninger her. Der er nogle lækre centoes, du kan bade i og så kommer vi ikke udenom den paradisagtige strand Playa Paradiso. Du kan selv arrangere en tur her ned, eller du kan booke en tur, der ofte inkluderer en rundvisning i det flotte Cobatempel. Enkelte ture kan også inkludere et besøg til en ”mayalandsby”, der dog forekom mig noget opstillet, da jeg selv var afsted.

tulum mexico

Her skal du bo i Playa del Carmen
 • Avienda Cinco (hovedgaden)!

Der er liv og glade dage om aftenen OG det er tæt på stranden OG alt er indenfor gå-afstand.

 • All-inclusive

All-inclusive oplevelsen, som jeg kender den fra Cancún, fandt jeg på Riu Palace Rivera Maya, der ligger i Playa del Carmen-forstaden Playacar.

Riu Palaca Rivera Maya og mange andre dejlige hoteller i Playa del Carmen kan du reservere hos vores venner på Hotels.com!

 • Hostel

Den ultimative hostel-oplevelse finder du på Rio Playa, der både har rooftopbar og -pool. Oven i det kommer deres fantastiske personale og værelser.

Tiltrækker det dig? Så reserver dit værelse på Rio Playa eller et andet hostel i Playa del Carmen hos vores venner på Hostelworld.com

 

Gode råd:

 • Undgå at booke under spring break da priserne stiger til himmels og collegestuderende invaderer byerne med et eneste formål: FEST. Det gælder både for Cancun og Playa del Carmen.
 • Lær lidt spansk inden. Det er altid brugbart.
 • Sæt dig ind i priserne. Fx er der fast pris i taxaerne i Cancún, som du skal have bekræftet inden du sætter dig ind, så du ikke kommer med en pirattaxa. 50 pesos.
 • Du kan godt leje en bil, men færdselsreglerne inde i Cancún er noget anderledes og her vil vi ikke anbefale at gøre det.
 • Når du skal ind fra lufthavnen, er der mulighed for at tage en taxa, bus eller eller booke en transfer hjemmefra eller igennem dit hotel, så der står en mand klar med et skilt. Hvis du rejser med en anden og har store kufferter, så er det ofte en fordel, da taxaerne er små og har ikke meget baggageplads.
 • Der går direkte fly til Cancún med KLM fra Amsterdam.
 • Ved indrejse får du en lille flap stemplet. Det er vigtigt, at du har den ved udrejse. Har du ikke det, skal du ned forbi immigrationskontoret i lufthavnen og betale et gebyr.
 • Lad være med at tage noget med hjemmefra af fødevarer eller lignende. De er kritiske og selvom det måske ikke betyder noget, risikerer du hurtigt at skulle bruge 1 time i lufthavnen på et tjek og det er ikke lige det, man har brug for efter en 12 timers rejse.
 • Sidst men ikke mindst: Undgå at spise salat hos gadekøkkener.