Backpacking i Argentina

Mine backpacker erfaringer med seværdigheder og byer i Argentina

”Don’t cry for me, Argentina” synges der i musicalen “Evita” om Eva Perón, den argentinske præsident Juan Peróns første kone. Men Argentina er så meget mere end ”Evita”. Argentina er fx god vin, store bøffer og tango. Som backpacker kan Argentina besøges året rundt, men når der er sommer i Danmark, er der vinter i Argentina og omvendt. I Juni-juli-august kan temperaturen være ret lav. Hvis varmt vejr er vigtigt for dig, bør du rejse i andre end disse måneder.

Buenos Aires (min anbefaling er 4-7 dage)

Buenos Aires er en by der aldrig sover.

Man siger, at de lokale er italienere der snakker spansk men gerne vil være som Pariserne. Byen er et levende bevis for det.

Der er statuer og store boulevarder der minder dig om Paris når man går rundt i byen. Byen var i sin tid en af de rigeste i området, men den oplevede en stor nedtur og kæmper bl.a. med en stor inflation. Det mærker man dog ikke til, når man slentrer rundt i den store by med små 4 millioner indbyggere.

Det er min anbefaling at bo i Palermo Viejo eller Soho! Der er gang i den, og der sker mere end i San Telmo som ellers nævnes mange steder.

Hvis du er backpacker, kan jeg anbefale Milhouse hostel, samt Back in BA og Circus. Links op denne side er annoncer. Brug dem når du booker, og støt Backpacka.dk!

11 ting du skal se og opleve i Buenos Aires

Jeg vil fremhæve 11 ting du skal opleve i Buenos Aires, som jeg selv har prøvet på min backpacking-tur.

1. San Telmo markedet – åben hver søndag

Den ugentlige begivenhed er en stort attraktion, hvor lokale stimler sammen og stiller boder op i området. Der er masser af liv, musik og mad i de små sidegader. På torvet er der også gratis tango opvisning i løbet af dagen.

san telmo marked buenos aires argentina

2. Pub crawl i Palermo

Nattelivet i Palermo er noget af det bedste, du finder i byen. Så, hvis du rejser alene eller bare er på udkig efter en fest, er det bestemt en mulighed. Det er i princippet muligt at finde en fest, uanset hvilken dag det er.

DJ

3. Tag til Boca og se de flotte huse og lær om immigranternes start på livet i Buenos Aires

Boca er et rigtigt spændende område. Der er tre-fire gader, hvor der er masser af liv. Det er ret turistet, men området giver stadig et billede af de mange italienere der kom til byen som immigranter. Der er et hyggeligt museum på hovedgaden, man kan smutte forbi – men ellers så kan man vel bruge et par timer eller en halv dag her.

Hus i Boca

4. Fodboldkamp med River Plate eller Boca Juniors

Argentinere elsker deres fodbold – bare se på Maradona og Messi. Her går man virkelig op i det. Så har du muligheden, skal du købe en billet. Der er et par store klubber der spiller i byen. Sæsonen starter i august og varer til maj, men husk at der er pause fra december til januar. Se om du kan få en billet til en hjemmekamp.

Fodboldkamp i Argentina

5. Se La Bomba showet om mandagen

La Bomba showet har været en tradition i mange år efterhånden. Det er et fantastisk trommeshow som foregår på Konex’ udendørsområde. Showet starter kl. 20.00 men kom gerne før. Det er et udendørsområde, så der er nok plads til et par tusinde mennesker. Man kan købe billetter på forhånd, men langt de fleste gange vil det være rigeligt bare at møde op og købe billetten 1-1 1/2 time før i døren. Der er godt med liv på gaden.

Husk afterparty!

La Bomba

6. Tag ud og se Recoleta-kirkegården

Gør dig en tjeneste og book en walking tour med en fast pris. Her kan du se Evita Peróns grav og lære lidt om det tragikomiske der skete efter hendes død. På den måde får du en langt større oplevelse og forståelse for hvad der ligger til grund for de riges kirkegård og hvem der ligger her.

Recoleta kirkegården

7. Lær at danse tango

Der er mange muligheder for at se et tangoshow. Men endnu bedre – du kan også få undervisning!

Du kan lære at danse tango på la Cathedral del Tango. Det koster 100 pesos.

Tango

8. Tag på en dagstur til Colonia i Uruguay

Du kan tage færgen fra Buenos Aires til Colonia i Uruguay. Der er en hurtigbåd der tager 1 time og en der er noget langsommere. Colonia har en flot velbevaret historisk bydel, og ellers så byder den på flotte strande og hyggelige restauranter.

Colonia

9. Besøg bydelen Puerto Madero og se den flotte skyline om aftenen

Den nye bydel i Buenos Aires er rigtig flot om aftenen. Kig på skibe eller se kvindebroen Puente de la Mujer. Kommer man her tidligere på dagen, så kan man også kombinere det med en gåtur i Ecologia park mens det er lyst.

Puerto Madero

10. Walking tour med guide

Du kan overveje at tage en walking tour rundt i centrum, hvor du bl.a. ser regeringsbygningen, Casa Rosada, og alt hvad der er i midtbyen. Der er nogle temature, hvor enten arkitekturen eller det socialpolitiske er i højsædet.

Guiderne er lidt forindtaget og man går i store grupper, hvor de benytter en megafon. Det er ikke den mest spændende tur, lidt for detaljeorienteret, men man kan hoppe fra undervejs. Der er bl.a. en der starter kl. 15 hver dag ved indgangen til kongressen (Av. Entre Rios 51). Du møder bare op.

walking tour i argentina

11. Dagstur til Tigre

Du finder Tigre 1 times kørsel fra Buenos Aires. Der er et marked her, men de fleste backpackere tager derud for at feste. Bl.a. på en bådtur langs floden i Deltaområdet.

Dagstur til Tigre

Gode tips til Buenos Aires

For at bruge bus eller metro skal du købe et kort på en af stationerne. Det kan tankes op i visse kiosker og metrostationer. Det koster 7.5 pesos (2017) at køre med bus og metro.

Hæv rigeligt i kontanter. Grundet inflationen i Argentina så kan du opleve at visse automater løber tør for sedler.

Prøv en argentinsk bøf (på The Argentinian BBQ eller Don Julio) eller rødvin. Det er rigtig billigt. Drik noget mate-te og spis nogle alfarojes. Empanadas er rigtig gode som snacks.

Hvis du skal videre til Iguazu vandfaldet så tag en bus fra Retiro busstation og tag til Puerto Iguazu. Det er en hyggelig by 20 km fra vandfaldet og den brasilianske grænse. Busturen varer 18 timer. Fra den argentinske side kan du komme tættere på vandfaldet, som er den side folk foretrækker. Her kan du også tage en bådtur og komme helt tæt på.

Foz de Iguazu (jeg anbefaler 2 dage)

Det imponerende vandfald kan opleves fra den argentinske side eller den brasilianske.

Foz de Iguazu

Det, som de fleste gør, er at tage et hostel i byen Puerto Iguazu. Her kan Mango Chill anbefales. Den ligger tæt på busstationen. Herfra går der daglige busser til vandfaldet hver 15. minut til den argentinske side og hver time til den brasilianske side. Billetterne køber du på busstationen hos Rio Uruguay.

Brug en hel dag på den argentinske side og brug 1/2 dag på den brasilianske side. Det er muligt at hæve penge på begge sider.

Husk pas hvis du skal se den brasilianske side. Her vil du oftest kun skulle have et stempel. Hvis du bliver i Brasilien, skal du også udfylde indrejsedokumentet, som du får udleveret i bussen. Hvis du tager bussen til den brasilianske side, vil bussen vente på dig, mens du passerer paskontrollen. Hvis du tager bussen til byen Foz de Iguazu på den brasilianske side, så venter bussen sjældent på dig!

På den argentinske side bør du tage en bådtur på 12 minutter og tage ud på øen. Sidstnævnte er gratis. Følg Lower Circuit-stien, Upper Circuit-stien og sidst men ikke mindst Devils Nose. Den er flottest om eftermiddagen, da lyset er bedst her. På den brasilianske side er der kun én sti. Den er ikke så lang. Tag med bussen fra hovedindgangen. Følg stien. Se Devils Nose og tag op i tårnet. Er du tidligt færdig, kan du samtidig besøge Park de Aves, hvor du bl.a. kan se tukanen.

TIP: Husk solcreme og myggespray!

Entre-priser (2017)

  • Entre – Argentinske side: 330 pesos
  • Bus t/r: 130 pesos
  • Båd (valgfrit men anbefales): 450 pesos
  • Entre – Brasilianske side: 58 reals
  • Bus: 40 pesos

Book hotel og hostel til den argentinske side. (Annonce)

Mendoza (jeg anbefaler 2-4 dage)

De fleste ankommer til Medoza med bus fra Chile.  Kommer du fra Chile-siden, kan du tage bussen med Andesmar eller Cata International fra Valpaireso. Busturen er sindssyg flot med Andesbjergene så tag den gerne i dagstimerne. Turen varer 8 timer og koster mellem 24.000 og 48.000 chilenske pesos.

Booker du online så husk at printe billetten ud og medbring pas. Du får en lille snack ombord men husk at købe vand og mad inden.

Når I når til grænsen skal du aflevere den PDI seddel du fik da du kom ind i Chile og sikre dig, at de stempler dit pas med indrejsedato. Bagefter får du scannet din håndbagage. Din indcheckede baggage scanner de for dig. Der vil være en del ventetid ved grænsekontrollen, da mange argentinere valfarter til Chile for at købe elektronik.

Hvor skal man bo i Mendoza

Der er noget liv i centrum, men ellers skal du bare opholde dig i området vest for parken San Martin og helt frem til den store ringvej. Du kan booke hoteller på Hotels.com hvor du får den 11. overnatning gratis. Ellers finder du billige hostels her.

Anbefaling: Vinsmagning på cykel eller i bus

Mendoza er kendt for deres fremragende vin (Malbec). Så du kan passende tage en winetour. Der er stor forskel på priserne blandt udbyderne, men generelt så sælges der pakker, hvor du i en mindre bus besøger 3 vingårde. Her få du et lille glas vin hvert sted. Så kan den kombineres med et besøg hos en olivenproducent eller chokoladefabrikant. Hvert sted fortæller de om, hvordan de laver vinen og du ser de remedier, der bruges til at producere vin.

Jeppe på vintur

Det sjoveste er at tage en cykeltur rundt til vingårdene. Det kan man selv arrangere. Så giver man ofte 120 pesos i døren og så får man lov at smage lidt vin. Men flere vingårde har lukket på enkelte ugedage, så det er en god ide at tjekke, om de steder du har tænkt dig at besøge nu er åbne. For der er alligevel lidt afstand imellem dem.

Vingårdene er den største attraktion Mendoza har at byde på. Men ellers kan man gå rundt i byen eller tage en tur i parken General San Martin. Her kan man være heldig at der er lidt streetfood eller arrangementer i løbet af dagen.

Cordoba (jeg anbefaler 2-3 dage)

Cordoba er en ung studieby, hvor der er en rigtig god vibe. Men kommer du i ferieperioden, er byen lidt død, da de fleste studerende tager hjem og besøger familien i de omkringliggende byer. Der er en rigtig fed walking tour i byen La Docta.

Jesuitblokkene fra missionærerne er rigtig flotte og ellers så er der nogle rigtig hyggelige små omkringliggende byer. Bl.a. Alta Garcia, hvor man kan se Che Guevaras hjem og den motorcykel, som han kørte rundt i Sydamerika på.

Cordoba

Hvor skal man bo i Cordoba?

Bo centralt. Gerne tæt på åen. Hvis du er interesseret i noget natteliv, så er Güemes det område du skal gå efter. Hvis ikke så kan hostellet The Link anbefales. Fint område.

Øvrige ideer til Argentina

  • Salta
  • Pampas sletten, hvor man kan ride på heste og prøve livet som en rigtig Gaucho.
  • Den sydlige del af Argentina som er ideel til trekking (Patagonien, Tierra Del Fuego/Ushuaia, Perito Moreno)

God tur til Argentina!