Hvad skal man se i Mexico?

Yucután & Quintana Roo

Tænker du også: “Fiesta, sombreo, tacos og (ikke mindst) tequila!” eller “Mañana-mañana?” (som betyder noget i retningen af: “jeg gør det imorgen.”) når Mexico bliver nævnt? Det gør jeg i hvert fald. Det er også meget rammende, men Mexico har også meget mere at tilbyde.

Halvøen Yucután

De to mexicanske delstater Yucután og Quintana Roo ligger på den nordlige del af Yucután-halvøen tæt på grænsen til Guatemala og Belize.

På halvøen finder du byen Cancún, der er kendt for sine fantastiske strande og sit ikke mindre end imponerende natteliv, med den ene 5-stjernede hotelresort efter den anden. Vest for Cancún støder du på det fantastiske Maya-tempel Chichen Itcha. Syd for Cancún finder du strandbyen Playa del Carmen, som er mere i stil med det du kender fra Europa – hyggelig og med mindre resorts og byens omdrejningspunkt, gågaden Avienda 5. Længere sydpå finder du Tulum med sine Maya-ruiner, flotte strande og berømte drypstenshuler (cenotes), som du kan bade i.

Er du ikke til de helt turistede områder?

Så byder Yucután-området også på noget så eksotisk som La Isla Mujeres – “Kvindernes Ø” – eller Cozumel, der er kendt for sit fantastiske koralrev.

yucután quintana roo mexico cancun

Kort der viser de to delstater Yucután og Quintana Roo.

Derfor skal du rejse til Yucutan

 • Sikkerheden er i top
 • Mexicansk mad er fantastisk!
 • Vejret er godt det meste af året – men tjek lige regnsæsonen.
 • Fantastiske strande
 • Hvis du går lidt væk fra turiststederne så er det stadigt rigtig billigt
 • Masser af seværdigheder
 • En af verdens mest flinke befolkninger

Byer på Yucután-halvøen (den mexicanske del)

Der er selvfølgeligt mange byer på Yucután-halvøen, men jeg har besøgt de fleste, og har derfor fundet to byer, som jeg i særdeleshed kan anbefale at tage til. Alt efter hvem du er afsted med, har jeg nævnt nogle forskellige ting, I kan opleve i de pågældende byer.

Cancún

Cancún er opdelt i 2 zoner:

 • Selve byen Cancun, hvor de lokale bor og;
 • Hotel-zonen, hvor langt de fleste turister bor.

Besøg strandene i Cancún

Cancúns store brede sandstrande med det turkisblå klare vand er nogle af de flotteste strande, som du kan finde på Yucatán-halvøen. Udover det, er stemningen i top.

Strand i Mexico

Hvis du ikke allerede har reserveret et hotel med all-inclusive, kan du på de fleste resorts købe et en-dags-armbånd ala de dags-armbånd du kender fra festivaller, som giver dig fri adgang til hotellets buffet, strand, pool og drikkevarer. Fås bl.a. hos Riu Cancun og Golden Parnassus. Alle strande er offentlige og kan tilgås uden armbånd – eksempelvis via stierne ved Playa Linda, Playa Tortugas og Playa Langosta. Man kan også gå bagom broen, men ved nogle strande skal du igennem det nærliggende hotels lobby for at komme ned til stranden, hvilket kan være svært uden armbånd. Jeg kan kun anbefale alle at prøve all-inclusive oplevelsen bare en enkelt dag, da den er fremragende og ikke kan sammenlignes med andre lande.

Drink på stranden i cancun

Prøv nattelivet i Cancún

Det er ligemeget om du er ung eller “gammel” – du skal prøve den legendariske natklub/diskotek Coco Bongo. Når du har betalt entré, venter der dig – udover fri bar – en oplevelse, en oplevelse du sent vil glemme. Er det ikke farverigt nok for dig? Så skulle du tage at prøve Latinamerikas største klub, The City, Dady’o eller Señor Frog’s. Hvis du er til beach parties eller de såkaldte “daytime parties”, så er Mandala/Mandala Beach Club muligvis noget for dig.

Teater i Mexico

Er du mere til storslåede temafester?

Så tjek klubben Palazzos kalender for at finde den temafest, der passer til dig. Palazzo holder til i den gamle klub Bulldogs lokaler.

Nu tænker du sikkert “Okay, men hvad med prisen?”…

… de fleste steder ligger entréprisen på omkring 60 US-dollars og inkluderer armbånd og fri bar. Armbåndene kan købes på stedet eller i hotelzonen.

Er budgettet lidt stramt? Eller vil du bare gerne væk fra turisterne?

Så prøv den lokale The Irish.

Brug lidt tid i Cancún by

Tro det eller ej, men Cancún har mere at byde på end sit natteliv. Hvis du bevæger dig udenfor dit hotel, venter der dig den ægte mexicanske oplevelse i midtbyen.

Hest i Mexico

Markedet Mercado 28 er et superhyggeligt sted med små boder, hvor du bl.a. kan købe souvenirs. Bliver du sulten ligger markedet kun et stenkast fra rådhuspladsen i Cancún, hvor der ligger mange restauranter. Her kan jeg især anbefale restaurant La Parilla. Når du har spist og slået mave, kan du jo passende tage en lille tur omkring rådhuspladsens hyggelige sider. Slut aftenen af i Parc de Palapas, som er et stort torv med madsteder, til tider musik og underholdning for børn.

La Isla

Trænger du til lidt “retail therapy” oven på alle de strande, alle de oplevelser og alt den mad?

Ja, så er La Isla shoppingcenteret lige noget for dig. La Ilsa shoppingcenteret er især kendetegnet ved sit flotte springvand, pariserhjulet og kanalen – og her kan du købe alt lige fra lækre Nike-sko til en is. Skulle alt den shopping have gjort dig sulten, så tag at prøv spisestedet “Thai Lounge”, der har hyggelige bungalows ud til lagunen, som jeg nævnte før. Vær opmærksom på, at du skal bestille bord på restauranten inden. La Parilla har også en afdeling ud til lagunen.

La Isla

Tag en dagstur til Chichen Icha

Hvis du er mere til historiske oplevelser, som man ikke lige ser på sit lokale historiske museum herhjemme – så tag til Chichen Itcha. Du kan tage til Chichen Itcha selv, men jeg bookede gennem mit hotel, hvilket jeg også vil mene, du burde gøre. Det tager omkring 2 1/2 time at køre ud til det fantastiske Maya-tempel.

Chichen Icha

Mayaerne byggede templet med trapper som slags portal til guden Kukulkan, så han kunne komme ned til dem. Udover at Chichen Itcha er en af verdens syv nye vidundere, gør historien bag selve monumentet og historien om Mayaernes kalender turen værd. Vær opmærksom på at gadesælgerne i området kan være ret irriterende, og at selve turen kræver godt fodtøj, da du går meget. Du kan mod betaling få et cykel lift. Kombinér det gerne med en tur til Ik Kil Cenote, som er en underjordisk grotte, du kan bade i, der ligger på vejen derud. Den er ret turistet, så du kan også vente med at bade i den, hvis du skal til Playa del Carmen eller Tulum senere. Turen tager omkring tolv timer fra du forlader dit hotel. Ofte med afgang kl. 8.00.

Tag ud til Isla Mujeres (dagstur)

Isla Mujeres (kvindernes ø) er en hyggelig lille ø ud for Cancúns kyst. Du kan tage færgen derud fra Gran Puerto Cancún og Terminal Martima Puerto Juarez. Begge ligger 10 min. kørsel nord fra Cancún. Hvis du er i hotelzonen kan du også tage færgen herfra. Dog er prisen noget dyrere. Færgerne går ca. hver 1/2 time det meste af dagen fra tidlig morgen og til omkring midnat. En tur/retur koster 300 pesos (2018). Du kan også tage færgen fra hotelzonen ved Playa Tortugas, EL Embarcadero and Playa Caracol, men her er billetterne noget dyrere og der er færre afgange. Isla Mujeres har den  fantastiske og børnevenlige strand Playa Norte. Du kan gå rundt, leje en golfvogn eller cykel. Spis noget lækkert fisk på en af restauranterne nede ved vandet. Besøge skildpaddefarmen eller snorkle/scuba dive. Når mørket falder på er der en enkelt gade, hvor du finder de fleste restauranter.

Playa Norte

Fra midt maj til september kommer hvalhajerne tæt på kysten for at spise. Det er en stor attraktion i området. Du kan booke en tur fra Isla Mujeres, hvor i sejler en times tid ud i havet med GPS for at spotte hvalhajerne. Når det sker, får du mulighed for at lave to spring med snorkeludstyr. Du skal svømme godt til for at følge med dem.

Bookning af hotel i Cancún

Vil du bo lækkert med all-inclusive – på et børnefrit eller børnevenligt hotel? Så tag et kig på de resorts og hoteller, der ligger i den såkaldte “hotelzone” i Cancun. Her ligger også Grand Fiesta Americana Coral Beach, der er børnevenlig.

Vil du gerne bo lækkert – men væk fra alle andre turister? Så prøv at søge til Puerto Morelos, der er en by lidt syd for Cancún.

Er det lige dig? Så kan jeg især anbefale hotellerne Golden Parnassus og Riu Palace.

Hvis du gerne vil bo lidt billigere og tættere på de lokale, så er downtown med området omkring Avenida Uxumal noget for dig – jeg synes især godt om hotellet Ramada. Det er billigt at bo der og stranden kan du nå med offentlig transport eller en taxa. Som en bonus er der mange hyggelige restauranter i området. Booker du noget i downtown, skal du bare være opmærksom på at aircondition kan larme lidt.

Ballin’ on a budget? Så kan du booke hostel på Hostelworld.com!

Ovenstående links er annoncer til vores affiliate partners.

Playa del Carmen

Playa del Carmen var en lille fiskerby, der pludseligt voksede sig til en stor, levende by. Stedet trak i starten mange turister fra Cancun, der hellere vil have den afslappede og lidt tilbagelænet  stemning. Playa del Carmen har (som den spanskkyndige læser nok allerede har gættet) en strand, der på grund af de hårde orkaner og erosion, er væsentlig smallere end eksempelvis strandene i Cancún.

Udover stranden er der generelt en rigtig god stemning i byen, hvor alt er i gå-afstand. Dog har byen de seneste to år oplevet en stor tilvækst af kendte kæder og et shoppingcenter. Det tager desværre noget af den oprindelige charme, men ikke destomindre er byen stadig et besøg værd. Hvis du vil søge hen mod de brede strande skal du enten vælge Mamita Beach (gade 28) eller Playacar. Sidstnævnte kan være svær at få adgang til, det nemmeste er derfor at gå direkte igennem Senor Frogs, der ligger ved molen hvor Ultramar færgen afgår til Cozumel.

Slap af på Mamita Beach

Siesta, Sunrise og solseng! Lej en solseng i beach clubben og nyd at du er på ferie. Det koster som regel 150 US-dollars at leje en solseng, men den er til gengæld også så stor, at I kan ligge en hel familie i den. Det bedste ved det er, at du får lov til at købe mad og drikkevarer i strandbaren svarende til det beløb du har betalt i leje. Der render en masse flinke tjenere rundt, som sørger for at du har alt, hvad du ønsker til ganen. Du får også adgang til deres pool. Husk at give dem drikkepenge, når I skal betale.

Mamita Beach hotel

Gå langs Avienda Quinta

Avienda Quinta om aftenen

Avienda Qunita er Playa del Carmens hovedgade, hvor der er liv og glade dage hele dagen. Der er gode restauranter, cafeer, isboder, små forretninger og en rigtig god stemning. Her kan du også få en fremragende morgenmad ”huevos rancheros”, som får det danske morgenmadsbord til at blegne ved siden af, drikke frosne margaritas på en af barerne eller få dig et godt måltid mad hen på dagen. Husk kontanter da mindre forretninger ikke tager i mod kreditkort. Gadesælgerne er meget påtrængende, men lad være med at indgå i en dialog med dem. Hen på aftenen er der personer, der klæder sig ud i kostumer og du kan få taget et billede med dem.

Snorkl med skildpadder på Akumel Beach

Skildpade

Den er god nok! 30 minutters kørsel syd for Playa del Carmen på Akumel Beach, kan du snorkle med skildpadder! Du kan også tage med et af de mange tour-bureauer, der arrangerer rejser derud, men jeg synes bedst om at rejse på egen hånd. Mest af alt fordi det er billigere. En taxa fra Playa koster 450 pesos (2018). Jeg vil råde dig til at tage tidligt derud, da de store turistgrupper kommer sent på formiddagen. Gør du det selv skal du gå venstre om igennem dykkerbutikken. Det er gratis. Alternativt kan du gå igennem hovedbygningen. Men her koster entre ca. 5 USD (2018). Det giver dig adgang til bad, toilet og skab der kan låses. Når du er kommet ind på Akumal Beach på den anden side kan du leje snorkeludstyr. Du skal ikke bruge fødder. Når du er i  vandet, finder du nemmest skildpadderne ved de mørke områder i vandet. Det er her søgræsset gror og skildpadderne oftest opholder sig. Skildpadderne har vænnet sig til mennesker og kommer relativt tæt på. Du kan også booke en tur på stedet igennem Maya Reef Experience. Det koster 600 pesos (2018) og her kan du være heldig at guiden har et gopro kamera med.

Slap af på Fusion når der er live musik

Fusion

Fusion er en hyggelig strandrestaurant (gade 6), hvor du kan nyde en kold øl eller noget mad, mens du sidder i hyggelige omgivelser på stranden med lyden af bølgerne i baggrunden. Ofte er der live musik, mest reggae og andet laid-back musik om aftenen. Stedet har været et populært tilholdssted i mange år for tilbagevendende turister –  især på grund af ejerens hund Libby, der rendte rundt og tiggede om mad ved bordene. Deres drinks er okay, men snyd dig endelig ikke for at prøve deres Burrito Arrachera med chipotle mayo. Den er hele besøget værd. Du kan også besøge Zenzai som ligger lidt længere nede af stranden mod nord. Her er der også livemusik om aftenen.

Gå i byen

Festival

Selvom byen langt fra er så stor som Cancún, så har den et sjovt natteliv. Hvis du er ude efter en særoplevelse, anbefaler jeg, at du tager fat i Miguel fra playadelcarmenbachelor, ellers venter der også en sjov aften på fx Coco Bongo. Der er af og til store musikevents i byen især omkring jul og nytår, så det kan også være en god ide at holde øje med events i byen.

Bad i Rio Secreto

Rio Secreto

De flotte cenotes – vandhuller i underjordiske grotter – har noget af det klareste vand, du finder. Det er en fed oplevelse, at du går ned ad stiger i et hul og pludselig befinder du dig i en underjordisk drypstenshule. Husk badetøj. Du kan booke en tur herud eller selv arrangere det med en taxa. Entreen er lidt dyr. Ca. 90 USD (2018) og du kan med fordel vælge en af de lidt billigere i området. Det kunne være den mindre og knapt så besøgte Dos Ojos eller hoppe på turen alle sælger, der kombinerer en cenote med Coba-pyramiden og et besøg i en lidt opstillet mayalandsby.

Tag færgen til Cozumel (dagstur)

I den sydlige del af Avenida Quinta/ 5th Avenue finder du dokken, hvor du kan tage færgen over til Cozumel. Cozumel er en ret stor ø med lækre strande, men det helt store trækplaster er det fænomenale koralrev. Du kan nemt leje snorkeludstyr på øen, men vil du dykke, kan du smutte forbi danskeren “Divemike”s dykkerbutik, der ligger i Playa del Carmen. Når du er på Cozumel, anbefaler jeg virkeligt at leje en cykel og cykle de godt 10 km sydpå til Reef point hvor du kan snorkle. Bestbikes lejer gode cykler og det er billigere at leje snorkeludstyr hos dem end i restauranten på stedet.  Du kan tage en overnatning på øen eller tage færgen tilbage samme dag.

Cozumel

Se temaparkerne Xcaret, Explor og Xel Ha

Xcaret er en temapark, hvor du kan blive klogere på dyrelivet i området. Hvis du ikke rejser med børn, kan du nøjes med den billigere billet “Xcaret night”, hvor du først får adgang til parken efter kl. 16.00. I løbet af aftenen kan du se den fede musical ”Espectacular” med 300 artister. Så kom i god tid og oplev Mexicos historie fra scenen. Hvis du rejser med børn, kan du også kigge nærmere på Explor og Xel Ha.

Espectacular playa del carmen

Se Mayaruinerne i Tulum (dagstur eller med overnatning)

Tulum er en lille, meget historisk by, der er kendt for mayaruiner. Det er her, hvor du finder det berømte mayasoltempel. Du kan sagtens bruge en op til 2 overnatninger her. Der er nogle lækre cenotes, du kan bade i, og så kommer vi ikke udenom den paradisagtige strand Playa Paradiso. Du kan selv arrangere en tur herned, eller du kan booke en tur, der ofte inkluderer en rundvisning i det flotte Coba pyramide. Enkelte ture kan også inkludere et besøg til en ”mayalandsby”, der dog forekom mig noget opstillet, da jeg selv var afsted.

tulum mexico

Her skal du bo i Playa del Carmen

Avienda Cinco (hovedgaden)!

Der er liv og glade dage om aftenen OG det er tæt på stranden OG alt er indenfor gå-afstand. Hvis i rejser som et par kan jeg anbefale Latino Barrio, som ligger rigtig godt placeret og styres af nogle rigtig flinke mennesker. Personligt synes jeg området tæt på hovedgaden fra gade 2 til 10 er det bedste.

All-inclusive

All-inclusive oplevelsen, som er kendt fra Cancun, fandt jeg på Riu Palace Rivera Maya, der ligger i Playa del Carmen-forstaden Playacar.

Riu Palaca Rivera Maya og mange andre dejlige hoteller i Playa del Carmen.

Hostel

Den ultimative hostel-oplevelse finder du på Hostel Rio Playa, der både har rooftopbar og -pool. Oven i det kommer deres fantastiske personale og værelser.

Reserver dit værelse på Rio Playa eller et andet hostel i Playa del Carmen.

Ovenstående links er affilliate-annoncer. Brug dem når du booker, og støt Backpacka.dk.

Bacalar

Hyggelig lille by 40 km nord for Chetumal. Her er et lille fort man kan se, men ellers er det helt store trækplaster Bacalar Laguna der er 60 km lang og har 7 forskellige farver. Vandet er lækkert og man kan bade fra en af badebroerne eller tage på en bådtur, hvor man får en sejltur på to timer (250 pesos) og set de mest populære områder i søen (bl.a et par cenoter fra oven og Canal de Pirate. Sidstnævnte får man mulighed for ar bade i i cirka 25 minuter. Vil man bade i længere tid, kan man booke turen på den større båd som varer tre timer og tager en hen til tre punkter, hvor der er mulighed for at bade i op til en time hvert sted. Denne tur koster 500 pesos. Det er samme priser alle steder. Man booker nemmest ved at gå ned af gaden der løber langs vandet i Bacalar. Her står sælgerne på gaden. Der er flere gode spisesteder. Bl.a. Playaita. Er man vegetar kan man søge mod Mango y Chile.

Bacalar

Gode råd til Mexico:

 • Undgå at booke under spring break da priserne stiger til himmels og collegestuderende invaderer byerne med et eneste formål: FEST. Det gælder både for Cancun og Playa del Carmen.
 • Lær lidt spansk inden. Det er altid brugbart.
 • Sæt dig ind i priserne. Fx er der fast pris i taxaerne i Cancún, som du skal have bekræftet inden du sætter dig ind, så du ikke kommer med en pirattaxa.
 • Du kan godt leje en bil, men færdselsreglerne inde i Cancún er noget anderledes og her vil vi ikke anbefale at gøre det. Taxa er billigt og skal du fra by til by, er ADO perfekt med lækre og billige busser med mange afgange.
 • Når du skal ind fra lufthavnen, er der mulighed for at tage en taxa, bus eller booke en transfer hjemmefra eller igennem dit hotel, så der står en mand klar med et skilt. Hvis du rejser med en anden og har store kufferter, så er det ofte en fordel, da taxaerne er små og har ikke meget bagageplads.
 • Der går direkte fly til Cancún med KLM fra Amsterdam.
 • Ved indrejse får du en lille flap stemplet. Det er vigtigt, at du har den ved udrejse. Har du ikke det, skal du ned forbi immigrationskontoret i lufthavnen og betale et gebyr på 22 USD.
 • Lad være med at tage noget med hjemmefra af fødevarer eller lignende. De er kritiske og selvom det måske ikke betyder noget, risikerer du hurtigt at skulle bruge 1 time i lufthavnen på et tjek og det er ikke lige det, man har brug for efter en 12 timers rejse.
 • Sidst men ikke mindst: Undgå at spise salat hos gadekøkkener.
 • De sidste par år kan du af og til opleve at store mængder søggræs skyller ind på land. Det lugter og er ubehageligt at bade i. Undersøg altid hvordan situationen er ved at google “sea weed situation + destination” og få en ide om hvor slemt det er. Hvis det er grelt, kan du med fordel søge enten til Playa Norte i Isla Mujeres, da øen vender anderledes, søge mod Cozumel og den vestlige del eller mod Akumal. Arranger en tur til Xel Ha forlystelsesparken, eller tag den lange tur ned til Bacalar lagunen.
 • Krydser du grænsen til Belize vil du blive bonnet en turistskat og det samme når du returnerer til Mexico. Selv hvis du medbringer en kopi af din flybillet som bevis på at du har betalt, så nytter det ikke noget (Thomas Cook er undtagelsen).

Hvis du vil videre…..

Smuttur til øerne ud for Belize (Caye Caulker og Ambergris)

Man kan tage en større speedbåd fra Chetumal til Caye Caulker og retur (ca. 1000 pesos hver vej) med Waterjetski eller Belize Island Express. De to selskaber sejler hver i sær hver anden dag, således at der er en daglig afgang. Det er en god ide minimum at købe billet dagen før for at sikre sig en plads. På den vi var med, var der i hvert fald fyldt godt op. Alternativt kan man tage ADO aftenbussen fra Cancun eller Playa del Carmen som kører til Belize City. Herfra kan man tage en taxa til North Terminal (ved swing bridge) hvorfra færgen går til Caye Caulker eller Ambergris (ca. 22 belize dollar). Det kan være svært at hæve penge på øerne så en god ide er at gøre det i Belize City. Måtte personligt prøve tre forskellige steder før det lykkedes. Belize City kan godt virke lidt utryg, så jeg vil ikke råde folk til at besøge byen eller færdes alene om natten. Men øerne er sikre og hyggelige.

Caye Caulker

Caye Caulker

Hyggelig lille ø. Ca 600 meter bred og 8000 meter lang. Man går rundt eller kan leje en cykel. Alternativt en golfvogn. Fedt sted at se solnedgang. Vil man ud på en lækker strand kan man søge mod Coco King restauranten. Der går en båd dertil fra formiddagen og helt frem til midnat. Båden går fra back bridge. Turen derover er gratis. Hjemturen koster 20 belize dollar, men bruger man et tilsvarende beløb i baren kan man bede om et armbånd der giver en gratis retur. Maden er ikke noget særligt så spis gerne inden og hold jer til købe drikkevarer i baren. Der er stole og strandstole til fri afbenyttelse. Det samme er gyngerne og vand-volleyball samt baderingene. Der er musik ved stranden og når happy hour starter bliver der skruet godt op. Vil man i poolen koster det ekstra. Vandet er ikke dybt så den er fin til børn. Når mørket falder på begynder myggene at stikke ved stranden så det er en god ide at tage båden retur inden. Udsigten fra stranden er “the split” hvor Caye Caulker blev opdelt i to. Caye Caulker har en afslappet stemning og fine gode spisesteder bl.a Hibisca (deres apple bbq slow cooked pork). Øen tiltrækker primært backpackere. Vil man have hævet kvaliteten skal man søge mod Ambergris.

Man kan sagtens bruge to dage her og komme ned i gear.

Smuttur til Tikal (Guatemala)

Den imponerende Mayalandsby var vildt tilgroet og derfor tog det mange år før man fandt den. Den er velbevaret og i sin tid var det eliten af mayaerne der opholdt sig her. Helt frem til 900 år efter kristus fødsel var der omkring en kvart million indbyggere. Men den store tilvækst og rovdrift på regnskoven gjorde at regnen udeblev og maya’erne måtte søge væk.  Der er over 30 bygningsværker og man får mest ud af besøget, ved at booke en guide til 75-150 quetzal (2018).

Tikal

Står man af Ado bussen i Belize City kan man tage taxa til North Terminal og herfra en minibus til Flores i Guatamala eller den store bus fra Frente del Norte. Minibussen er lidt hurtigere men der er ikke meget benplads. (Ca. 25 USD). De forskellige boder ved North Terminal kan sælge én en billet. Vores bus afgik kl 10.30 om morgenen. Det passede fint med ankomsten med ADO fra Cancun/Playa/Chetumal og gav tid nok til at hæve penge og få noget morgenmad. Køreturen er lidt bumlet. I Flores bør man bo hos Hostal Grethel. Det er det mest hyggelige hostel længe set. Den ligger på den modsatte side af Flores. Man bliver hentet i båd gratis. I Union street kan man gå ind og bede et af bureauerne om at ringe til Hostal Grethel for afhentning. På Hostal kan man også booke tur til Tikal med guide til rimelige penge. Hvis der står en sælger ombord på bussen så lad være med at købe fra ham og generelt folk på gaden. Det koster 150 quetzal at komme ind i Tikal National Park. Man kan købe billet i byen eller ved lufthavnen. Herefter skal man booke transport til Tikal og køreturen herud varer en god times tid. Man skal minimum bruge tre timer herude og der er meget at se. Det er muligt at købe drikkevarer og mad ved indgangen. Når du skal tilbage til Flores går der nogle minibusser fra Tikal på bestemte tidspunkter. Det vil ofte være kl. 12.00. Kl. 13.00. Kl. 14.00. Kl.15.00. Mange vælger at tage tidligt derud for at se solopgangen, men er man der i regnsæsonen giver det ikke så meget mening, da det primært vil være overskyet.

Når man krydser grænsen ud af Belize betaler man 32,5 hvis man har i transit og ellers op til 40 Belize dollars for at komme ud af landet. Ud af Guatemala betaler man ikke noget. Ud af Mexico betaler man 533 pesos og man vil blive opkrævet det samme beløb igen når man kommer ind i Mexico igen.

Fra Flores  kan man tage tilbage til Belize igen med minibus, eller sydpå til Semuc Sempay, Guatamala City, Atilan, Antigua eller en af de andre attraktioner i Guatemala.